Essential Part

0
3655

Directions: In the following questions, there is a word followed by four options and you should select one option which is necessary part of the given word. You can also review your choices by clicking into answer section.


1. Lightning

A. Electricity      

B. Thunder

C. Brightness     

D. Rain


Answer

                  Ans: Option A

       Explanation:

Lightning is produced from a discharge of electricity, so electricity is essential. Thunder and rain are not essential to the production of lightning (choices b and d). Brightness may be a byproduct of lightning, but it is not essential (choicec). 


2. Song

A. Guitar

B. Band

C. Tune

D. Percussions


Answer

                  Ans: Option C

       Explanation:

       No explanation. 


3. Writing

A. Author

B. Novel

C. Pen

D. Skills


Answer

                  Ans: Option C

       Explanation:

       No explanation. 


4. Bonus

A. Reward          

B. Raise

C. Cash

D. Employer


Answer

                  Ans: Option A

       Explanation:

A bonus is something given or paid beyond what is usual or expected, so reward is the essential element. A bonus may not involve a a raise in pay or cash (choices b and c), and it may be received from someone other than an employer (choice d).


5. Knowledge

A. Teacher

B. Wisdom

C. Learning

D. Power


Answer

                  Ans: Option C

       Explanation:

       No explanation. 


6. Champion

A. Running         

B. Swimming

C. Winning         

D. Speaking


Answer

                  Ans: Option C

       Explanation:

Without a first-place win, there is no champion, so winning is essential. There may be champions in running, swimming, or speaking, but there are also champions in many other areas.


7. Restaurant

A. Air-conditioner

B. Ambience

C. Rent

D. None of these


Answer

                  Ans: Option D

       Explanation:

       No explanation. 


8. Domicile

A. Tenant

B. Dwelling

C. Kitchen

D. House


Answer

                  Ans: Option B

       Explanation:

A domicile is a legal residence, so dwelling is the essential component for this item. You do not need a tenant (choice A. In the domicile, nor do you need a kitchen (choice c). A house (choice d) is just one form of a domicile (which could also be a tent, hogan, van, camper, motor home, apartment, dormitory, etc.) 

 


9. Marriage

A. Ring

B. Temple

C. Same caste

D. None of these


Answer

                  Ans: Option D

       Explanation:

       No explanation. 


10. Directory

A. Telephone    

B. Listing

C. Computer     

D. Names


Answer

                  Ans: Option B

       Explanation:

A directory is a listing of names or things, so (choice B. Is the essential element. A telephone (choice A. Often has a directory associated with it, but it is not essential. A computer (choice c) uses a directory format to list files, but it is not required. Names (choice d) are often listed in a directory, but many other things are listed in directories, so this is not the essential element. 


11.Itinerary

A. Map

B. Route

C. Travel              

D. Guidebook


Answer

                  Ans: Option B

       Explanation:

An itinerary is a proposed route of a journey. A map (choice A. Is not necessary to have a planned route. Travel (choice c) is usually the outcome of an itinerary, but not always. A guidebook (choice d) may be used to plan the journey but is not essential. 


12. Doctor

A. Hospital

B. MBBS Degree

C. Nurse

D. None of these


Answer

                  Ans: Option B

       Explanation:

       No explanation. 


13. Painting

A. Books

B. Pictures

C. Colors

D. Canvas


Answer

                  Ans: Option C

       Explanation:

       No explanation. 


14. Facsimile

A. Picture           

B. Image

C. Mimeograph

D. Copier


Answer

                  Ans: Option B

       Explanation:

A facsimile must involve an image of some sort. The image or facsimile need not, however, be a picture (choice A). A mimeograph and a copier machine (choices c and d) are just a two of the ways that images may be produced, so they do not qualify as the essential element for this item.


15. Chocolates

A. Moulds

B. Cocoa powder

C. Nuts

D. All of these


Answer

                  Ans: Option B

       Explanation:

       No explanation. 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here