Analogy Test

2
16953

Directions: In the following questions, a particular relationship is given and another similar relationship has to be identified from the series of options provided. You can also review your choices by clicking into answer section.


1. Pride is to lion as shoal is to

A. Teacher

B. Student

C. Self-respect

D. Fish


Answer

                  Ans: Option D


2. Star is to Sky as Fish is to

A. Land

B. Earth

C. Water

D. Sand


Answer

                  Ans: Option C


3. Baht is to Thailand as Yuan is to

A. Japan

B. China

C. Indonesia

D. Malaysia


Answer

                  Ans: Option B


4. Matricide is to Mother as Homicide is to

A. Human being

B. Children

C. Father

D. Apes


Answer

                  Ans: Option A


5. Steve Jobs is to Apple as Mark Zuckerberg is to

A. Google

B. Facebook

C. Twitter

D. Microsoft


Answer

                  Ans: Option B


6. Command is to Order as Confusion is to

A. Discipline

B. Clarity

C. Chaos

D. Problem


Answer

                  Ans: Option C


7. Moon is to Satellite as Earth is to

A. Sun

B. Solar System

C. Asteroid

D. Planet


Answer

                  Ans: Option D


8. Rat is to Mammal as Alligator is to

A. Animal

B. Insect

C. Omnivore

D. Reptile


Answer

                  Ans: Option D


9. Igloos is to Canada as Rondavels is to

A. Africa

B. Rangoon

C. Russia

D. Indonesia


Answer

                  Ans: Option A


10. Medicine is to Patient as Education is to

A. Teacher

B. School

C. Student

D. Tuition


Answer

                  Ans: Option C


11. Meal : Banquet, Feast :: Shelter : Palace,

A. Mansion

B. Hallway

C. Protection

D. Heaven


Answer

                  Ans: Option A


12. Yard : Inch :: Quart :

A. Gallon

B. Ounce

C. Milk

D. Liquid


Answer

                  Ans: Option B


13. 81 : 100 :: 144 :

A. 225

B. 256

C. 169

D. 121


Answer

                  Ans: Option C


14. Careful : cautious :: Boastful :

A. Arrogant

B. Humble

C. Joyful

D. Suspicious


Answer

                  Ans: Option A


15. Carpenter : Saw , Nails :: Pediatrician : Stethoscope,

A. Thermometer

B. Baby

C. Doctor

D. Illness


Answer

                  Ans: Option A


2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here