Spotting errors

0
3119

Directions: In the following questions, you need to carefully find out the grammatical error and the option in which there is error is the answer and if there is no error then option D is the answer. You can also review your choices by clicking into answer section.


1. (solve as per the direction given above)

A. The company has put up an advertisement

B. in newspapers

C. all over the country.

D. No error.


Answer

                  Ans: Option A

       Explanation:

       No explanation 


2. (solve as per the direction given above)

A. When the national

B. anthem was being

C. sung, everyone were

D. standing in silence.


Answer

                  Ans: Option C

       Explanation:

       Sung, everyone was 


3. (solve as per the direction given above)

A. One of the party

B. members were dismissed

C. for speaking against

D. the leader.


                      Answer

                  Ans: Option B

       Explanation:

       members was dismissed 


4. (solve as per the direction given above)

A. He is

B. a mason

C. Who

D. built my house.


Answer

                  Ans: Option B

       Explanation:

       the mason 


5. (solve as per the direction given above)

A. I have read

B. too many books

C. by Bhanu Bhakta Acharya

D. No error


Answer

                  Ans: Option B

       Explanation:

       so many books 


6. (solve as per the direction given above)

A. Ten kilometres

B. are

C. a

D. long distance.


Answer

                  Ans: Option B

       Explanation:

       is 


7. (solve as per the direction given above)

A. At present, China is the world's leader manufacture

B. of environment-friendly products

C. such as electric cars and bicycles.

D. No error


Answer

                  Ans: Option A

       Explanation:

       No explanation 


8. (solve as per the direction given above)

A. The customer handed over

B. a hundred-rupees note

C. to the shopkeeper.

D. No error.


Answer

                  Ans: Option B

       Explanation:

       a hundred-rupee note 


9. (solve as per the direction given above)

A. Since the literacy rates in this

B. region are very low, around ten per cent,

C. the government have encouraged

D. local people to build schools.


Answer

                  Ans: Option C

       Explanation:

       No explanation 


10. (solve as per the direction given above)

A. Were he

B. to see you,

C. he would have been surprised.

D. No error.


Answer

                  Ans: Option A

       Explanation:

       if he were 


11. (solve as per the direction given above)

A. A sharp fall in international prices of tea

B. have lead tea plantation workers

C. in Illam to face starvation.

D. No error


Answer

                  Ans: Option B

       Explanation:

       No explanation 


12. (solve as per the direction given above)

A. A large scale exchange of nuclear weapons

B. will produce unprecedented amounts of radiation

C. that can penetrate into the biological tissue.

D. No error.


Answer

                  Ans: Option C

       Explanation:

       that can penetrate the biological tissue 


13. (solve as per the direction given above)

A. He is wiring

B. for the

C. last four hours

D. No error.


Answer

                  Ans: Option A

       Explanation:

       He has been wiring 


14. (solve as per the direction given above)

A. In the aftermath of the Asian tsunami,

B. the sporting community have responded

C. swiftly to contribute in all ways it could,

D. both financially and qualitatively.


Answer

                  Ans: Option B

       Explanation:

       No explanation 


15. (solve as per the direction given above)

A. Mr. Smith was accused for murder

B. but the court found him not guilty

C. and acquitted him.

D. No error.


Answer

                  Ans: Option A

       Explanation:

       'Mr. Smith was accused of murder' 


1
2
3
4
SHARE
Previous articleSpell check
Next articleSynonyms

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here