Sentence correction

0
3756

Directions: In the following questions, find out the correct phrase from the given series of options which needs to be placed instead of underlined phrase. You can also review your choices by clicking into answer section.


1. Had I known the way to your home, I should have reached earlier.

A. Would have

B. Must have

C. Have

D. Wouldn't have


Answer

                  Ans: Option A


2. The long or short of it is that I do not want to deal with that new firm.

A. The long and short of it

B. The long and short for it

C. The long or short for it

D. The shot and long for it


Answer

                  Ans: Option A


3. She should not had told a lie.

A. Not have told

B. Not told

C. Had told

D. Not have tell


Answer

                  Ans: Option A


4. You need not come unless you want to.

A.  You don't need to come unless you want to

B.  You come only when you want to

C.  You come unless you don't want to

D.  You needn't come until you don't want to

Answer: Option A


Answer

                  Ans: Option A


5. The moment the manager came to know fraudulent action of his assistant, he order immediately dismissed him.

A. Immediately ordered his dismissed

B. Ordered his immediate dismissal

C. Immediately order dismissal of his

D. Ordered for immediately dismissal of him


Answer

                  Ans: Option B


6. Twenty kms are not a great distance in these days of fast moving vehicles.

A. Were not a great

B. Are a great

C. Is not a great

D. Was not a great


Answer

                  Ans: Option C


7. The population of tigers in the National Park is increasing steadily, and this is a source of encouragement to those who have worked so hard to fund the conservation effort.

A. Steadily, and this

B. Steadily: which

C. Steadily; this trend

D. Steadily, this increase

E. Steady, and this


Answer

                  Ans: Option C


8. Unless he leave now, he will be late to the station.

A. Because he leave

B. Unless he leaves

C. Although he left

D. Since he leave

Ans: B


Answer

                  Ans: Option C


9. It was unanimously resolved that the parties should unitedly undertook launching of popular programs.

A. Should be united undertook

B. Should be unitedly undertaken

C. Should be unitedly undertake

D. Should unitedly undertake


Answer

                  Ans: Option D


10. Hoping not to be disturbed, I sat down in my easy chair to read the book, I won as a prize.

A. I have won as a prize

B. I had won as a prize

C. I may win as a prize

D. No error


Answer

                  Ans: Option B


11. In the engineering sector at the moment there are no jobs for those without experience, which makes it difficult for we recent graduates to get started on our careers.

A. At the moment there are no jobs for those without experience, which makes it difficult for we

B. At the moment there are no jobs for those without experience, which makes it difficult for us

C. There are no jobs at the moment for those without experience, a fact that makes it difficult for us

D. There are no jobs at the moment for those without experience, which makes it difficult for us


Answer

                  Ans: Option C


12. Although complete treatment of cancer is beyond the reach of the underprivileged, no child should lose his/her life because they don't have the necessary funds.

A. Though

B. Because

C. Since

D. No error


Answer

                  Ans: Option D


13. They have a scheme of rewarding the best of the performers every year.

A. A best performer

B. The best among the performer

C. A best among performer

D. No correction required


Answer

                  Ans: Option D


14. According to a recent study, financial problems, together with their serious ramifications, ranks as one of the high causes of marital stress in America.

A. Ranks as one of the high causes of marital stress in America

B. Rank as one of the leading causes of marital stress in America

C. Rank as one of the most high causes of marital stress in America

D. Ranks as one of the leading causes of marital stress in America


Answer

                  Ans: Option B


15. I earnestly believe that you will visit our relatives during your forthcoming trip to Kathmandu.

A. Had hardly believe that

B. Sincerely would believe

C. Certainly believing that

D. No correction required


Answer

                  Ans: Option D


1
2
3
4
SHARE
Previous articleOne word substitutes
Next articleSpell check

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here