One word substitutes

0
4129

Directions: In the following questions, find out the correct word from the given options that can be substituted for the given sentences. You can also review your choices by clicking into answer section.


1. State in which a few govern the many.

A. Monarchy

B. Oligarchy

C. Plutocracy

D. Autocracy


Answer

                  Ans: Option B


2. A place that provides refuge

A. Asylum           

B. Sanatorium

C. Shelter            

D. Orphanage


Answer

                  Ans: Option A


3. The study of ancient societies

A. Anthropology

B. Archaeology

C. History

D. Ethology


Answer

                  Ans: Option B


4. A small shop that sells fashionable clothes, cosmetics, etc.

A. Store

B. Stall

C. Boutique        

D. Booth


Answer

                  Ans: Option C


5. Present opposing arguments or evidence

A. Criticize

B. Rebuff

C. Reprimand

D. Rebut


Answer

                  Ans: Option D


6. A person who speaks several languages fluently.

A. Polyglot

B. Lingologist

C. Orator

D. Speaker


Answer

                  Ans: Option A


7. One who is fond of fighting

A. Bellicose        

B. Aggressive

C. Belligerent     

D. Militant


Answer

                  Ans: Option A


8. A person appointed by parties to settle the disputes between     them.

A. Middleman

B. Lawyer

C. Judge

D. Arbitrator


Answer

                  Ans: Option D


9. One who possesses many talents

A. Versatile        

B. Nubile

C. Exceptional   

D. Gifted


Answer

                  Ans: Option A


10. Special favor shown by a person in high position to his relatives.

A. Partiality

B. Nepotism

C. Bias

D. Predilection


Answer

                  Ans: Option B


11. A person pretending to be somebody he is not

A. Magician        

B. Rogue

C. Liar   

D. Imposter


Answer

                  Ans: Option D


12. A person with an evil reputation  

   A. Notorious

   B. Biography

   C. Irreparable

   D. Catalogue


Answer

                  Ans: Option A


13. One who cannot pay one's debts.

A. Insolvent

B. Incumbent

C. Debtor

D. Payee


Answer

                  Ans: Option A


14. A book written by an unknown author

A. Anonymous

B. Nameless

C. Unnamed

D. Unauthored


Answer

                  Ans: Option A


15. That which cannot be corrected

A. Unintelligible

B. Indelible

C. Illegible          

D. Incorrigible


Answer

                  Ans: Option D


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here