Fill in the blanks

0
6264

Directions: In the following questions, you are required to select the most suitable alternative from the given ones to fill in the blank/blanks in the sentence to make it meaningful. You can also review your choices by clicking into answer section.


1. The students were …… to vacate the hostel …… as possible.

A. Demanded, fast

B. Asked, as soon

C. Ordered, early

D. Pleased, soon


Answer

                  Ans: Option C


2. Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.

A. Chance           

B. Luck

C. Possibility      

D. Occasion


Answer

                  Ans: Option A


3. This, partly, explains how the Rana family has been able to …… its lavish lifestyle in recent times, despite the fact that all its assets have been ……

A. Keep, removed          

B. Afford, attached

C. Develop, liquidated  

D. Keep up, destroyed


Answer

                  Ans: Option D


4. The …… playing of loud music has led the angry residents of this vicinity to file a police complaint and move court against the organizer’s lack of for …… the people’s need for a peaceful neighborhood.

A. Peaceful, thought

B. Abrupt, hope

C. Incessant, consideration

D. Fashionable, friendliness

E. Intermittent, interpretation


Answer

                  Ans: Option C


5. The pilot knew she would be able to see the ……… lights of the city from her cockpit window, but she would not see the fireworks explode to welcome the new year as she would have …….. the cruising altitude.

A. Few, soared

B. Divine, escalate

C. Glistening, jumped

D. Shining, reached


Answer

                  Ans: Option D


6. Although he is a ……… person, he occasionally loses his ………

A. Quiet………    power

B. Cheerful ……… grief

C. Balanced ……… temper

D. Thoughtful……… anxiety

E. Generous……… wealth


Answer

                  Ans: Option C


7. The deputy Manager …… to resign because all his proposals were …… down by his superiors.

A. Offered, thrown

B. Gave, held

C. Began, kept

D. Willing, knocked


Answer

                  Ans: Option A


8.    The climate is not conducive …… good health.

A. With                            

B. From

C. In                                 

D. To


Answer

                  Ans: Option D


9. A woman came in with a baby who, she said, …… a safety pin.

A. Was just swallowing 

B. Swallowed

C. Had just swallowed   

D. Just swallowed


Answer

                  Ans: Option C


10. The more your action and thought are allied and …… the happier you grow.

A. Diverget        

B. Unravelled

C. Integrated

D. Invincible


Answer

                  Ans: Option C


11. In a ……… tone, the leader made a powerful ……… to the

A. Realistic ………   zeal

B. Lower ……… conviction

C. Loud ……… argument

D. Soft ……… appeal

E. Pitch……… statement


Answer

                  Ans: Option D


12. Success in this examination depends …… hard work alone.

A. At     

B. Over

C. For   

D. On


Answer

                  Ans: Option D


13. If you smuggle goods into the country, they may be …… by the customs authority.

A. Possessed    

B. Punished

C. Confiscated  

D. Fined


Answer

                  Ans: Option C


14. Roman and Rochak are twin brothers, but they do not look  ……

A. Unique           

B. Different

C. Likely               

D. Alike


Answer

                  Ans: Option D


15. The paths of glory lead …… to the grave.

A. Straight          

B. But

C. In      

D. Directly


Answer

                  Ans: Option B


1
2
3
SHARE
Previous articleAntonyms
Next articleIdioms and phrases

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here