Antonyms

1
1535

Directions: In the following questions, pick out the nearest opposite meaning or antonyms of the words from the given series of options. You can also review your choices by clicking into answer section.


1. RETALIATION

A. Disintegration

B. Wholesale

C. Admonition

D. Reconciliation


Answer

                  Ans: Option D


2. SELDOM

A. Rarely

B. Daily

C. Often

D. Never


Answer

                  Ans: Option C


3.  ARTIFICIAL

 A. Red

 B. Natural

 C. Truthful

 D. Solid


Answer

                  Ans: Option B


4. VIRTUE

A. Vice

B. Fraud

C. Kindness

D. Cruelty


Answer

                  Ans: Option A


5.  ARROGANT

 A. Humble

 B. Cowardly

 C. Egotistic

 D. Gentlemanly


Answer

                  Ans: Option A


6. SYNTHETIC

A. Cosmetic

B. Plastic

C. Affable

D. Natural


Answer

                  Ans: Option D


7.    IMPROMPTU

    A. Rehearsed

    B. Foolish

    C. Appropriate

    D. Vast


Answer

                  Ans: Option A


8. ABANDON

 A. Prosecute

 B. Forfeit

 C. Quit

 D. Forsake


Answer

                  Ans: Option A


9. SACROSANCT

 A. Irreligious

 B. Unethical

 C. Irreverent

 D. Unholy


Answer

                  Ans: Option D


10. EXTRICATE

 A. Manifest

 B. Palpable

 C. Release

 D. Entangle


Answer

                  Ans: Option D


11. NEPOTISM

A. Midnight

B. Partiality

C. Impartiality

D. Chauvinism


Answer

                  Ans: Option C


12. SOBRIETY

A. Moderation

B. Drunkenness

C. Dizziness

D. Stupidity


Answer

                  Ans: Option B


13. CONTENTED

A. rash

B. narrow-minded

C. gloomy

D. disappointed


Answer

                  Ans: Option D


14. WARP

A. Plush

B. Web

C. Alienate

D. Straighten


Answer

                  Ans: Option D


15. NAIVE

A. Subtle

B. Energies

C. Spotless

D. Clever


Answer

                  Ans: Option D


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here